BUENO TECH
Profesionalism. Experienta. Calitate.
Contact
Daikin Altherma | Bueno Tech
Daikin Altherma pentru temperatura scazuta

O optiune pur naturala

Daikin Altherma: alternativa pentru ambientare economica
Daikin Altherma ofera caldura de pana la 5 ori mai eficient fata de orice sistem clasic de incalzire care foloseste combustibili fosili sau energie electrica, obtinand un coeficient de performanta (COP) remarcabil de 5.04. Unitatea preia caldura existenta in aerul exterior, avand nevoie astfel de o cantitate mult mai mica de energie pentru a o produce, utilizatorul primind beneficiile unei ambientari stabile si confortabile. In consecinta, nevoile pentru intretinerea sistemului sunt mici, iar costurile de folosire vor scadea si gratie folosirii tehnologiei inverter care face ca economia de energie sa fie si mai mare.

Emisii de CO2 diminuate
Altherma nu are in functionare emisie de CO2, ceea ce arata ca folosirea unitatii contribuie la protejarea mediului inconjurator. Functionarea pompei de caldura se bazeaza pe electricitate, insa si fara electricitate din surse regenerabile, astfel ca emisia de CO2 va fi cu mult mai mica fata de un boiler care foloseste combustibil conventional.

Instalare cu costuri mici
Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior. La instalare nu se fac lucrari de excavare sau sapaturi. Amble unitati ale aparatului au dimensiuni reduse. Unitatea exterioara se monteaza fara probleme in apropierea oricarui tip de cladire, chiar si la baza blocurilor de locuinte. Unitatea nu foloseste foc si nu produce fum, prin urmare nu sunt necesare un cos de evacuare pentru gaze sau fum si nici o ventilare regulata a incaperii unde functioneaza unitatea.

Prietenoase pentru mediu si familie
Unitatea ofera caldura fara a utiliza combustibil cum este gazul ori alte substante sau lichide inflamabile, eliminandu-se asadar riscul aparitiei pericolelor asociate. Ca atare nu este necesar un racord la instalatie de gaze, sau la un rezervor separat de combustibil. Nu poate aparea riscul de intoxicare, mirosuri grele, sau poluare accidentala prin scurgeri din rezervoare.

Unitatea interioara integrata: Solutia optima pentru apa calda menajera
Daikin va propune noua sa unitate integrata ce functioneaza la temperatura scazuta care este un sistem de pardoseala avansat ce integreaza rezervorul pentru prepararea apei calde menajere (capacitatile disponibile sunt de 180 sau 260 l). Aceasta unitate se remarca prin caracteristica sa speciala de instalare facila si rapida pentru furnizarea de apa calda menajera. Mai mult, producatorul garateaza o eficienta termica ridicata pe fondul unui consum redus, unitatea fiind conceputa cu un design atragator si compact. Daca se prefera apa calda menajera in combinatie cu sistemul Daikin Altherma pentru temperatura scazuta, optiunea reprezinta solutia optima pentru dumneavoastra, dar si pentru echipa de instalare!

Prin eficienta sezoniera ridicata primiti la utilizare cel mai redus cost cu energia electrica consumata
Producatorul japonez Daikin se remarca prin experienta sa in domeniul pompelor de caldura aer-apa avand instalate in Europa mai mult de 150.000 de unitati. Munca de optimizare continua a performantelor sistemelor se reflecta in micsorarea necesarului de energie electrica suplimentar consumata de sistem, avantajele fiind net in favoarea utilizatorilor prin reducerea costurilor de functionare.

Ideala in locuinte cu necesar scazut de energie
Acest sistem pentru temperatura scazuta este dedicat pentru a indeplini solicitarile de confort si eficienta in aplicatiile de ambientare ale locuintelor noi. Din oferta extinsa de variante puteti alege solutia optima pentru locuinte cu necesar mic de energie, sau chiar si pentru spatii cu cerere de incalzire foarte redusa.

Unitatea interioara cu format compact: unitate de perete
Daca nu se doreste producerea apei calde, sau unitatea de perete va fi conectata la o centrala termica solara de la Daikin, aceasta unitate interioara reprezinta o varianta optima si economica.

Manevrare facila prin interfata prietenoasa ce contine functii noi si meniu usor de folosit
Noua unitate Daikin Altherma pentru temperatura scazuta include o varianta imbunatatita a interfetei cu utilizatorul. Astfel, instalarea, punerea in functiune, utilizarea zilnica, lucrarile de service, sunt gestionate inteligent de interfata grafica care ofera acces multilingv cu text complet, totul pentru o accesare usoara a meniului si functiilor de control inteligente.

Unitate interioara integrata pentru pardoseala: are inclus rezervorul pentru producerea apei calde menajere si este usor si rapid de montat

Aceasta unitate interioara este prevazuta cu un rezervor din otel inox pentru prepararea apei calde menajere care are realizate deja din fabrica toate conexiunile catre ansamblul pompei de caldura. Beneficiati astfel de o instalare foarte rapida ce implica doar racordarea conductelor pentru apa si agent frigorific, in comparatie cu alte configuratii clasice (unitate de perete si separat rezervorul pentru apa calda menajera). Unitatea integrata are incluse toate dispozitivele hidraulice (pompa pentru recirculare, vasul de expansiune, incalzitorul de rezerva, etc.), nemaifiind necesare cumpararea altor componente de la terti.

In cazul lucrarilor de service tehnicienii vor avea accea direct prin partea frontala a unitatii interioare integrate la circuitele electrice si componentele hidraulice, fara a exista pericolul deteriorarii acestora in cazul unor scurgeri accidentale de apa. Circuitele de apa si cele pentru agent frigorific sunt situate in zona superioara a unitatii, marind astfel accesul si usurinta efectuarii racordurilor. De aici rezulta ca nu se fac racordari in spatele unitatii, ca atare la instalare necesarul de spatiu este minim.
Unitate exterioara: conceputa pentru toate tipurile de clima, rezistenta si eficienta inclusiv in conditii de iarna severa

Producatorul Daikin este apreciat pentru efortul de conceptie si implementare a tehnologiei legate de protectia sistemelor de pompe de caldura la inghet. Unitatile exterioare au fost concepute cu elemente ce evita acumularea de gheata, oricat de scazute ar fi temperaturile iarna. Unitatea Daikin Altherma pentru temperatura scazuta va functiona garantat la o temperatura exterioara de -25°C. Pompa de caldura va furniza suficienta energie chiar si in zonele cele mai reci.

In showroom-ul nostru va prezentam modelul ERLQ-C care are in componenta numai un incalzitor de mica capacitate (35 W) destinat placii inferioare. Acest incalzitor detine logica inteligenta de operare care va functiona doar pentru ciclurile de dezghetare a instalatiei. Prin aceasta varianta se va economisi in jur de 90% din consumul de energie electrica fata de un sistem clasic cu pompa de caldura ce utilizeaza un incalzitor pentru placa inferioara ce este actionat cu termostat.

Control usor

Punerea in functiune se face usor si rapid
Prima pornire a unitatii integrate Daikin Altherma va intampina cu asistenta inteligenta rapida la configurare care ajuta instalatorul sa seteze corect sistemul. Se va trece printr-o succesiune de intrebari de configurare scurte, iar setarea parametrilor importanti va fi facuta automat de unitate. Este disponibil accesul, prin intermediul navigarii in meniuri, la ajustari de finete ale parametrilor. Cu acest tip de asistenta la configurare in cadrul meniurilor afisate vor fi aratati doar parametrii importanti pentru instalare, restul fiind ascunsi, ca atare accesul la acestia nu este disponibil.

Unitatea este dotata cu o interfata ce permite descarcarea parametrilor catre un PC, beneficiind astfel de o copie de rezerva, sau se pot realiza duplicate pe alte sisteme similare. Se poate deasemenea ca setarile parametrilor sa fie facute dinainte si apoi incarcate cu ocazia punerii in functiune a unitatii.

Inainte de a se face prima proba de functionare a sistemului se declanseaza un mod automat de testare care activeaza pe rand toate componentele cu fir atasate. Prin testare se face o verificare precisa si in timp scurt a tuturor cuplajelor si cablarilor realizate la montaj pentru a se garanta o functionare precisa.

Se poate lansa in lucru functia automata pentru uscare lenta care ofera declansarea unei incalziri treptate pentru sistemul de incalzire in pardoseala, scopul fiind eliminarea riscului aparitiei fisurilor in pardoseala. Toate regimurile de lucru: incalzire, racire, preparare apa calda menajera, recirculare, functionare silentionasa, incalzitor electric auxiliar, se pot programa usor cu ajutorul meniurilor incat functionarea sistemului sa fie adaptata cu programul si cerintele zilnice ale utilizatorului. Dupa ce se face punerea in functiune manevrarea meniului de instalare se poate bloca (blocare manuala, sau automata dupa o ora) pentru a indeparta posibilitatea unor manevre gresite provocate de catre utilizator.
Contacteaza-ne

0755 054 410 - Specialist Daikin Altherma
0318 109 502 - Specialist Daikin Altherma

email: office@buenotech.ro
Link-uri utile

Acasa
Sitemap
Daikin eco
Daikin este prietenos cu mediul inconjurator
Toate drepturile rezervate Bueno Tech SRL® 2024 | email: office@buenotech.ro | Ultima actualizare: 24-05-2024

Bueno Tech si logo-ul Bueno Tech sunt marci inregistrate aflate in proprietatea SC Bueno Tech SRL, iar folosirea lor fara un acord scris intra sub incidenta legii.